Гаранционни Условия

Оплакванията се подават на джантите с производствени дефекти при покупка или употреба (в резултат на производствени грешки, дефекти в конструкцията и материала)

Гаранцията не покрива повреди, причинени от външни причини, като механични повреди, замърсяване, неправилна експлоатация или работа, използване на неправилни консумативи, както и неправилна употреба.

Дефектите на продукта трябва да бъдат докладвани в рамките на две седмици след откриването им по телефона в отдела за обслужване на клиенти в магазина TuningHaus.Bg или чрез изпращане на имейл на адрес office@tuninghaus.bg

ВНИМАНИЕ - Моля, проверете дали джантите нямат отклонения преди да бъдат монтирани на автомобила, да не опират в окачването или други части , не стърчат извън калника на автомобила преди да инсталирате гуми! Джантите трябва да бъдат изпробвани на двете оси на превозното средство. Моля, информирайте квалифицирания техник, който ще монтира гумите, за да извърши първо тези дейности. За извършване на горната операция не се изисква монтаж на гуми.

Магазин Tuninghaus.Bg не носи отговорност за щети, произтичащи от дефект на продукта и процес на оплакване.

Гаранцията за продадени потребителски стоки не изключва, ограничава или спира правото на купувача, произтичащи от несъответствието на стоките с договора.

Гаранционните условия на производителя трябва да се вземат предвид заедно с горните общи условия.

Оплакванията, подадени след крайния срок, неточни или непълни оплаквания, оплаквания приключени след крайния срок или жалби отправени от неоторизирано лице, се считат за неподадени

 

1. Компанията TuningHaus.Bg гарантира ал. джанти предлагани от нас за период от 24 месеца за потребителите, компаниите - 12 месеца. Боя 12-месечна гаранция, независимо от типа на джантите, важи за: потребители и компании. Хромираните джанти се покриват от 12-месечна гаранция - потребители. Продължителността на гаранционния срок за компанията за хромирани джанти е 6 месеца. Продуктите се покриват от гаранция в България. Джантите с полирано и хромирано покритие не трябва да се използват през зимния сезон, тъй като при контакт с химикали, използвани за размразяване на битумни повърхности, лаковото покритие може да се повреди.

2. Основата за разглеждане на гаранцията е представянето от купувача на валидно доказателство за покупка с датата на продажба на рекламирания продукт.

3. При събиране на пратката клиентът е длъжен да провери съответствието на стоките с поръчката; тази операция трябва да се извърши преди монтирането на гумите върху джантите.

4. В случай на несъответствие на стоките с поръчката, купувачът има право да изпрати писмено оплакване, съдържащо описание на причината за оплакването:

- в рамките на 7 дни от доставката на стоката до местоназначението, ако стоките имат явни дефекти - които могат да бъдат определени въз основа на външни прегледи

- в рамките на 6 месеца от доставката на стоката до местоназначението, ако стоките имат скрити дефекти, дефектите могат да бъдат открити чрез технически преглед, но не по-късно от 7 дни от деня на откриване на дефекта

5. Дефекти, разкрити по време на гаранционния период, ще бъдат отстранени безплатно. Ремонтът / подмяната на стоки ще се извърши в най-кратки срокове, не по-дълги от 24 работни дни от момента на подаване на писмената жалба.

6. Гаранцията не покрива повреди, причинени от външни причини, като: механични повреди, замърсяване, неправилна експлоатация или обслужване, използване на неправилни консумативи, както и експлоатация противно на предвидената употреба и препоръките на производителите на автомобили.

7. Гаранцията също не се прилага в случай на неоторизиран ремонт, използване на болтове / гайки, различни от препоръчаните от Продавача по време на поръчката, структурни промени или употреба на продуктите, противно на предвидената им употреба.

8. Купувачът е длъжен да прочете условията за ползване на джантите, които са приложени към пакета.

9. Джантите могат да се използват само за определен тип превозно средство. Моля, проверете дали джантите нямат отклонения преди да бъдат монтирани на автомобила, да не опират в окачването или други части , не стърчат извън калника на автомобила преди да инсталирате гуми! Джантите трябва да бъдат изпробвани на двете оси на превозното средство. Моля, информирайте квалифицирания техник, който ще монтира гумите, за да извърши първо тези дейности. За извършване на горната операция не се изисква монтаж на гуми.

10. В случай , че върху джантите са монтирани гуми / има следи от монтаж на гуми няма да бъдат приети за рекламация или заменени.

11. Продавачът не носи отговорност за техническото състояние на автомобила в случай на резервни части, които Купувачът произволно инсталира в превозното средство.

 

12. ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И УПОТРЕБА НА АЛУМИНИЕВИ ДЖАНТИ

 

  •  Монтажа трябва да бъде извършен от Специализиран Сервиз за конкретната дейност.

 

  • Преди да бъдат монтирани гумите на джантите , МОЛЯ проверете дали всички джанти отговарят на размера на автомобила , дали са еднакви според модела, отворите за болтовете отговарят ли , големината на джантата отговаря ли на автомобила. Монтирани джанти с гуми няма да бъдат сменени или да бъдат приети за рекламация.

 

  •  Проверете баланса на всяка Джанта преди монтажа на гумите.

 

  •  Уверете се ,че главината на джантата и отворите за болтове са чисти, също и главината на колата.

 

 

  • НЕ ЗАТЯГАЙТЕ болтовете на максимално положение , първо изминете 100-150 км след това ги затегнете в максимално положение.

 

  • Джаните могат да се мият с вода , без използването на химикали. ЗАБРАНЕНО е използването на алкални препарати. Не използвайте твърди четки за почистване или други твърди предмети, защото ще нараните повърхноста на джантите.

 

  • Джантите не бива да се съхраняват на влажно и без проветрение място, в противен случай повърхноста на джаната може да се повреди от корозия.

 

  • В някои държави е забранено да се използват в зимни условия зареди химикалите които използват почистващите фирми.

 

  • Преди дълго съхранение , моля измийте добре джаните , подсушете ги и ги съжранявахте на сухо и добре проветрено място.

 

  • В случай че не спазвате следните инструкции и препоръки алуминиевите джанти може да бъдат счупени или с повредена повърхност , при което гаранционите условия отпадат.7

 

ЗА ВРЪЗКА С НАС:

Екстрийм Вижън ЕООД

Гр. Пловдив , Ул. Средец 38

ТЕЛ: 0988 383 323